Újdonságok

Beköszöntő

A Magyarországi Evangélikus Egyház - mások számára is nyitott - nagy kincse a révfülöpi oktatási központunk. Örülünk a kincsünknek, de nem magunknak tartogatjuk csupán, szeretnénk megosztani minél többekkel. Az intézmény nagy áldozattal, sok-sok odafigyeléssel és szeretettel épült. Evangélikus egyházunkra jellemző nyitottsággal várunk minden érdeklődőt, hogy az itt eltöltött napok igazi élményt jelenthessenek. Hívjuk a pihenni vágyókat, a lelki töltekezést keresőket, a családokat, a gyülekezeteket, az egyházi és világi szakmai közösségeket.

>>

Kedves Révfülöpöt szerető Barátaink és Testvéreink!

Zárt kapukkal, de nyitott szívvel érkeztünk meg az idei karácsonyra. Nem csak este nyolc után..., de egész nap csend van a házban. S nagyon hiányoznak a vendégek, akik éven át elevenné teszik az Oktatási Központot, akár képzésen, akár konferencián, akár gyülekezeti programon vagy más, testi-lelki feltöltődést jelentő alkalmon vesznek részt.

Gyönyörű épületünk igazán akkor szép, ha "vendégek" töltik meg - ismételgettem számtalanszor. Nem is "vendégek", hiszen aki idejön - reméljük -, hazaérkezik. Haza egy otthonba, ahol szeretettel várják, ahol gondoskodnak róla, haza egy egyházi közösségbe, amely ugyan világméretű, meg itthon is országos szervezet, de valójában akkor válik megragadhatóvá, ha (Jézus szavával élve) "ketten vagy hárman együtt vagyunk" az ő nevében. Ez lenne Révfülöp s benne az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási központ titka is. A titok nyitja most abban valósul meg, hogy ki-ki otthon, lélekben - ma úgy mondjuk virtuálisan - odaáll a karácsonyi jászol elé, s belekóstol abba az élménybe, hogy Isten emberré lételével olyan közösséget hozott létre, amit távolságok, járványok, gondok és bajok nem szakíthatnak szét.

A betlehemi jászol körül állók köszöntik hát a többieket, akik szintén ott állnak a nagy és láthatatlan közösségben. ahol a központban az emberré lett Isten van. S mi azt reméljük, hogy egyszer - hamarosan - újra Révfülöpön is láthatjuk egymást és fizikailag is érezhetjük az összetartozást. Addig türelmet, békességet, egészséget kívánunk mindenkinek, akikre gondolunk, s akik idegondolnak Révfülöpre.

Áldott karácsonyt kívánnak

az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ munkatársai. >>


>>

Elérhetőségeink
8253 Révfülöp, Füredi u. 1.

A kapcsolatot kérjük elsősorban e-mailben vegyék fel az intézménnyel a revfulop@lutheran.hu

e-mail címen.

Köszönjük! >>


>>