Gyóni Evangélikus Egyházközség
 
1%

1%

 
Menü
Gyóni Evangélikus Egyházközség
Konfirmáció
2005.
A vizsga
 

A vizsga

**A Bölcsességet keressük!**
konfirmációs játék

A színdarab idén egy Utazó történetéről szólt, aki a bölcsességet keresi. De nem indul el egyedül, felfogadja maga mellé a híres Vezetőt. Az utazás során eljutnak az Ószövetség néhány fontos szereplőjéhez: Ábrahámhoz, Jákóbhoz, Józsefhez, Mózeshez és Illéshez. Ők megmutatják nekik, hogy a bölcsesség csak Isten közelében található. Az Utazó rájön, hogy nem is a bölcsességet kell keresnie, hanem magát Istent.

Így viszi át a Vezető az Újszövetségbe, ahol Jézus személyét kutatva rájön, hogy az ember hogy taszítja el magától Istent. Bár nem találkozik Jézussal, de beszél olyan emberekkel, akik őt követik: Zákeussal, Pál apostollal, Péterrel, az emmausi tanítványok egyikével: Simonnal, Tamással és Magdalai Máriával.

Végül a kereszténységben fölfedezi, hogy Isten bölcsessége egészen más, mint az emberi bölcsesség.

Isten bölcsessége szeretet, áldozat, emberhez hajolás, irgalom és jóság, ami Jézus Krisztusban fogalmazódik meg. Ez a bölcsesség mindig vesztes, törékeny, nehezen megtalálható. Ezért az ember számára ez a bölcsesség bolondság, de a mi Utazónk végül úgy látja, megtalálja azt, amit keresett.

Képek

Próba
Mikor lesz még próba?
Útjelző
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster