Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 38 - "Élek.Élek?Élek!"

Keresztutak

"Élek.Élek?Élek!"

A Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) immáron sokadszor rendezte meg hagyománnyá vált ifjúsági csendeshét-végéjét Velencén, a Timóteus Házban. Minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén találkoznak református és evangélikus fiatalok, hogy együtt keressék a csendet, és befelé figyelve hallják meg Isten hangját.

Így volt ez most is. Szeptember 13. és 15. között a fenti cím alapján a mintegy ötven résztvevővel, tinikkel és huszonévesekkel arról beszélgettünk: mivégre vagyunk a világon? Megszülettünk, itt vagyunk, élünk, szeretünk, harcolunk, építünk, vagy kudarcokat élünk át, mélységekbe zuhanunk. Mégis: valamit kezdenünk kell az életünkkel.

Az öt igehirdetésből, két csoportbeszélgetésből és több imaközösségből álló „sorozatot” Pál apostol szavaival zártuk: „Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem” (Gal 2,20). Életünk célja Krisztus. Azért lettünk, hogy Krisztusban Istennel éljünk teljes életet. A tóparti csöndben – mint annak idején a Mester és tanítványai –, mi is együtt lehettünk Vele, hallhattuk hangját, s Ő lehajolt hozzánk.

Lupták György