Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 40 - "Hétköznapi" lelkészavatás Nyíregyházán

A közelmúlt krónikája

"Hétköznapi" lelkészavatás Nyíregyházán

Szeptember 18., szerda, délután négy óra. Az emberek igyekeznek hazafelé, kígyózó kocsisorok, nagy nyüzsgés. A város olyan, mint máskor. Semmi különös. Szokványos hétköznap délután.

De nem az Galgóczi Lívia Magdolna számára, akit a nyíregyházi evangélikus nagytemplomban ezekben a percekben avat lelkésszé szolgatársak, ismerősök, rokonok, barátok jelenlétében D. Szebik Imre elnök-püspök. Számára ez ünnepi hétköznap.

Mintegy 60 évvel ezelőtt Lívia nagyapja, Gáll Sándor is ugyanitt indult a szolgálatra. Az oltárnál most Bozorády Zoltán püspökhelyettes és dr. Cserháti Sándor teológiai professzor végezte a liturgiát D. Szebik Imre mellett, aki a 2Kor 12,9 alapján hirdette az igét: De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.

Lívia a diósgyőri gyülekezetből indult az Evangélikus Hittudományi Egyetemre. Tanulmányait 19941999 között végezte, majd 2002 őszén szerzett lelkészi diplomát. Négy és fél évig ápolónőként is dolgozott, főleg gyemekonkológián. Két évig volt gyülekezeti munkatárs a nyíregyházi Emmaus Evangélikus Szeretetotthonban, ahol Bozorády Zoltán igazgatólelkész mellett mostantól segédlelkészként végzi szolgálatát.

Gál Zsuzsanna

Regionális hozzárendelés: Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség