Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 42 - Jubál fesztivál

Keresztutak

Jubál fesztivál

Jubálfesztivál, Gödöllő, 2002
Ha Jubál, akkor Gödöllő – asszociálhatnak sokan, akik szeretik a keresztény könynyűzenét, és évről évre kíváncsiak, hogy milyen régi és új zenekarok vesznek részt ezen a találkozón.

Az érdeklődőket az október 12–13-án meg- rendezett program segítette abban, hogy a zenében is átélhessék Isten dicsőítését, hogy elmélyülhessenek az imádkozásban, hogy áhítaton és istentiszteleten vehessenek részt, hogy jól érezzék magukat.

Az otthont adó épület a Gödöllői Művelődési Központ volt, amely ezúttal is igen jó helyszínnek bizonyult. A „régi jubálosok” számára talán sajnálatos volt, hogy nem a megszokott hónapban, szeptemberben került sor az alkalomra, hanem egy hónappal később. A múlt évhez képest nem volt telt ház, de az idén is jelentek meg új arcok. Az egyébként Ős-agárdról elindult kezdeményezés mindig a találkozás örömét is jelenti mind az előadók, mind a hallgatóság számára.

Az előadók törekvése az volt, hogy minden szolgálatuk Isten dicsőítése legyen. „Uram, én áldom a te szent nevedet, az ég minden angyalával együtt dicsérlek”– hangzott az egyik dalban. A hallgatóság mindezt átélhette, annak ellenére is, hogy egyik-másik együttes zenei teljesítménye némi kivánnivalót hagyott maga után.

Albert Gábor