Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 47 - Sajtónyilatkozat az Irakkal szembeni fellépésről, a békességért való imádságról

Közlemények, nyilatkozatok

Sajtónyilatkozat az Irakkal szembeni fellépésről, a békességért való imádságról

A Magyarországi Evangélikus Egyház hívő népe a félelem és a szorongás belső feszültségében értesült az Amerikai Egyesült Államok háborús terveiről Irak államával szemben.

Megértjük sokak aggodalmát a terrortámadások pusztító szándéka és korábban bekövetkezett tragédiái miatt. Ellenzünk minden fegyveres támadást és katonai akciót, amely ártatlan áldozatok életét követeli.

Isten minden élet ajándékozója. Féltőn őrködni akar felettünk. Isten a békesség Istene. A békesség közvetítőivé akar minket tenni.

A teremtő Isten nevében felhívjuk és kérjük az Amerikai Egyesült Államok felelős vezetőit, az Irakkal szembeni politikai feszültség és katonai bizalmatlanság helyzetében mindent kövessenek el azért, hogy diplomáciai tárgyalások útján a két állam közti esetleges háborúhoz vezető kérdések megoldódjanak, és mind két nemzet állampolgárai csendes és békés életet élhessenek hazájukban.

Valamennyi istenhívő emberrel együtt ezért imádkozunk a békességet ajándékozó Úrhoz.

Dr. Frenkl Róbert D. Szebik Imre országos felügyelő elnök-püspök

Budapest, 2002. november 14.