Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 47 - Mécses-krónika

evél&levél

Mécses-krónika

A tengelici Mécses csoport tagjai (Tolna megye, Pakstól 16 km-re), ha névnapjukat ünneplik, a közeli próbán választhatnak egy kedvenc éneket, egy igés lapot – a sok jó kívánság mellett. Nekem, mint „öreg” Mécses tagnak, most volt a névnapom,s ennek apropójából meglepetésként ezúttal én szeretnék ajándékot adni a kórusnak, illetve főként a kórusvezetőnknek. Az én ajándékom, hogy bemutatom Füller Tímeát, Füller Mihály evangélikus lelkész 30 éves feleségét, három pici leánygyermek édesanyját.

Az Evangélikus Élet rendszeres újságolvasói több esetben is találkozhattak nevével kedves, lelkiekben gazdag írásai végén. Témája főként családja – három leánygyermeke, az iskola, a természet gyönyörű kertje. Ír azokról az emberekről, akikben a felületes szemlélő nem talál semmi érdekeset, ám akik elesett testükkel és lelkükkel Timi által közvetíteni tudnak valamit abból a szeretetből, melyet Isten ránk bízott, hogy továbbadjuk.

Tímea nem ásta el talentumait: az írás mellett énekel, több hangszeren játszik, és zeneszerző. Ő vezeti a már említett Mécses csoportot, sok esetben ő a házi zeneszerzőnk. Ragyogóan játszik billentyűsön, gitáron és furulyán. Az énekhangjáról nem is beszélek, mert aki ilyen szeretettel szólaltatja meg hangszereit, annak az énekhangja is muzsika a fülnek. Nem akarom még ennél is jobban fokozni az ő szerepét, de férje valódi jobb keze, igazi segítőtársa. Ha nem sikerül helyettest találni a hétvégi istentisztelethez, Tímea szolgál, s nem is akárhogyan.

Ez az ajándék, a köszönet, mely szívem szerint nemcsak Tímeának, hanem Mihálynak is szól. Köszönöm, hogy általad megismerhettem Tímeát, és hogy a Mécses csoport egymást hordozva igazi lelki közösséggé válhatott. Kívánom, hogy még sokáig szolgáljatok együtt a gyülekezetért, az óvódás és iskolás hittanosokért, a gitáros „tanoncokért” és a Mécses csoportért. Tudjátok egymást hordozni, megőrizve a saját talentumaitokat – a másikéra is ügyelve.

Mint az Evangélikus Élet olvasója szívesen olvasnék riportsorozatot a Tímeához hasonló feleségekről, akik civil hivatásukkal lelkész férjüket támogatják, segítve és kiegészítve társuk szolgálatát.

Bodáné Patrik Szilvia

Regionális hozzárendelés: Tengelici Evangélikus Egyházközség