Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 48 - 30 éves a Béres Csepp

Keresztutak

30 éves a Béres Csepp

Balról jobbra: Kard Aladár, a Rotary díját odaítélő bizottság elnöke, dr. Béres József és dr. Hideg Tamás, a Rotary Club Budapest-City elnöke
Dr. Béres Józsefet, a Béres Csepp feltalálóját két rangos elismeréssel tüntették ki a jeles évforduló alkalmából: november 21-én Mádl Ferenc köztársasági elnök az Országházban a Köztársaság Elnökének Érdemérme kitüntetéssel ismerte el a kutató munkásságát. November 22-én a Rotary International, a világ legrégebbi és legnagyobb nemzetközi humanitárius szervezete Európában elsőként adta át az Üzleti Tisztességért Díjat a világszerte ismert neves kutatónak.

A Béres Csepp az Algopyrin után a második legnagyobb forgalmú recept nélkül kapható gyógyszer Magyarországon. Az évforduló kapcsán dr. Béres József a következőket mondta: „A Béres Cseppet az emberek tették naggyá, hiszen a házam előtt sorban álló betegeknek és az ő tanúságtételüknek volt köszönhető, hogy az előző rendszer nem tudta eltüntetni a Béres Cseppet, és az azóta is egyre kedveltebbé válik.”

Olvasóink nevében is szívből gratulálunk dr. Béres Józsefnek!