Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 49 - A Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeteinek, intézményeinek

Közlemények, nyilatkozatok

A Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeteinek, intézményeinek

Kedves Testvérek!

Az ünnepi készülődésben, az ajándékok vásárlásának, elkészítésének idején a keresztény ember soha nem felejtheti, hogy Isten nem valamit adott nekünk, hanem önmagát adta értünk. Ezért élhetünk itt a földön, ezért várhat ránk élet az Isten országában. Ez a készülő ünnep igazi titka. Az Önfeláldozó Isten másokért áldozatot hozó életre hív. Ezen az úton azonban nemcsak másokért élhetünk, de önmagunkat is megtaláljuk. „Aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt” – mondja Jézus (Lk 9,24).

Aki vért ad, életet ad. Nem valami apró ajándékot, hanem önmagából életet.

A magyarországi történelmi egyházak 2002. advent első három hetében ökumenikus véradási rendezvénysorozatot szerveznek a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen, annak jeleként, hogy áldozatra hívó összefogásunk az életet szolgálja, életeket menthet.

„A vér ajándék”

Ezzel a mottóval rendezzük az ünnepek előtti ökumenikus véradást.

A Magyarországi Evangélikus Egyház fontosnak tartja, hogy ebben az ökumenikus rendezvénysorozatban részt vegyen, és kéri a gyülekezetek tagjait, az intézményekben dolgozó munkatársait, hogy lehetőségük szerint adjanak vért, csatlakozva közös programunkhoz.

Kérjük, településükön keressék a többi keresztény felekezetet, hogy egymást segítve szerveződjenek meg a véradási alkalmak.

Megfelelő igény és jó szervezés esetén a területileg illetékes vérellátó központ munkatársai a helyszínen készek a véradás lebonyolítására.

Kérjük, hogy az adventi vasárnapokon a szószékről hirdessék és a megfelelő helyen plakátokkal jelezzék a programot. Evangélikus egyházunk részéről Ferkó Vilmos (06/1483 22-62), az Országos Egyházi Iroda igazgatóhelyettese és Galgóczi Mariann (06/1486-35-52), az igazgató munkatársa áll rendelkezésre a szervezési és az ügyintézési kérdésekben.

Urunkra figyelő, áldott adventet kívánunk tisztelettel és szeretettel:

Dr. Frenkl Róbert sk D. Szebik Imre sk. országos felügyelő elnök-püspök