Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 50 - Rettegésben a szentföldi keresztények

Keresztutak

Rettegésben a szentföldi keresztények

Az angol nyelvű üzenet ezekkel a segítséget kérő szavakkal kezdődik: „Kérjük, segítsetek!”, majd a helyzet drámai leírásával folytatódik: „Mi, betlehemi keresztények súlyos támadások és állandó kijárási tilalom alatt, az izraeli zsidó védelmi erők kényszerítő-korlátozó intézkedései közepette élünk.

Betlehem újbóli megszállása következtében gyermekeink állandó rettegésben élnek, a gyógyszer és az egészségügyi ellátás hiánya miatt pedig betegeink és öregjeink meghalnak. Híveinket még az imádsághoz való joguktól is megfosztották.”

A szentföldi keresztények felhívása aggódó kérdésekkel folytatódik: azért büntetik őket ilyen szigorúan, mert hűségesek maradtak a Szentföldhöz? De hol máshol élhetnének, ha nem a saját hazájukban? „Kérünk benneteket, ne higgyetek a megtévesztő szép szavaknak, és halljátok meg a gyöngébbek segélykérését is. Kérünk benneteket, vegyétek észre, mi az igazság. Az egész szentföldi keresztény közösség tőletek vár segítséget. Ma még sokkal inkább, mint valaha, szükségünk van konkrét tettetekre.”

(Forrás: Új Ember)