Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 50 - Adventi hagyományok Szombathelyen

evél&levél

Adventi hagyományok Szombathelyen

Évek óta ünnepélyes keretek között kezdődik az egyházi esztendő gyülekezetünkben. Az előző lelkész, Fehér Károly hirdeti az igét, és a jelenlegi lelkésszel, Gregersen-Labossa Györggyel együtt szolgálnak az oltártérben.

A gyülekezet minden évben nagy örömmel fogadja visszatérő pásztorát, akit az ünnepre rendszerint felesége is elkísér. Mi sem bizonyítja jobban mindezt, mint az, hogy évről évre egyre többen jönnek ilyenkor templomba.

Ebben az évben már szabad helyet sem lehetett találni. Az istentiszteleten az egykori hittanosok lektorként (felolvasással) szolgáltak. A kóruson megszólalt az ősi adventi zsoltár az énekkar előadásában, majd sűrű sorokban járultak a hívek az oltári szentséghez.

Az istentisztelet után a kápolnában immár második alkalommal adventi vásárt tartottunk, melyet a Soter Evangélikus Egyesület és a Y’S Men Savaria Club lelkes tagjai szerveztek. Az előkészületekben több mint száz gyülekezeti tagunk vett részt. A hittanosok díszeket készítettek, a szeretetotthon lakói délutánonként kis ajándékokat gyártottak, a családok esténként együtt készültek, mások terményeket hoztak – de hosszasan sorolhatnánk még az önkéntes munka formáit. Különböző cégek adományaikkal járultak hozzá ahhoz, hogy minél változatosabb legyen a kínálat. A vásár ideje alatt hangulatos gitárzene szólt, és a ragyogó napsütésben a templomkert is megtelt. Az otthon dolgozói által főzött kitűnő babgulyás, virsli és forralt bor tovább növelte az érdeklődők seregét.

Az értékes ajándékokért és az ízletes élelemért kapott adományokat egyesületünk a jövő évben a gyülekezeti ifjúsági munkára fordítja. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek a sok munkáért! Hálásak vagyunk, hogy ismét átélhettük a csodát: advent reménységgel és szeretettel töltötte el szívünket.

G. L. Gy.

Regionális hozzárendelés: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség