Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 19 - Parókiaszentelés Ostffyasszonyfán

A közelmúlt krónikája

Parókiaszentelés Ostffyasszonyfán

A kicsinosított ostffyasszonyfai parókia
Parókiarenoválás utáni hálaadó istentiszteletre gyűltek össze az ostffy-asszonyfai gyülekezet tagjai április 27-én délután. A múlt század első felében – az Ostffy család által – épített lelkészlakás az elmúlt hónapokban kívülről és belülről is megújulhatott.

Az ünnepi alkalom a templomban kezdődött, ahol Ittzés János püspök hirdette Isten igéjét 1Jn 5,4–10 alapján. A globalizáció megállíthatatlan folyamatát nézve az egész mai világot egy nagy, globális faluhoz hasonlította, amelynek tagjai rövid idő alatt mindent megtudnak egymásról, és egymás sorsát figyelemmel kísérik, de amelyben a közösséget pusztító fertőzések is gyorsan terjednek.

Körülöttünk és bennünk háború zajlik. Azt nem tudhatjuk, hogy a világ színpadán a győztesek oldalán állunk-e. De János azt írja, hogy a győzelem csak egyféleképpen lehet a miénk. Az a győzelem, ami legyőzi a világot, a mi hitünk – hangsúlyozta az igehirdető.

Az istentisztelet rövid közgyűléssel folytatódott, amelyen Giczi Józsefné felügyelő köszöntötte a megjelenteket. Ezután Garas Krisztina lelkésznő ismertette a felújítás menetének körülményeit és költségét. Ebből megtudhattuk, hogy az épület homlokzatának felújításán túl a villanyvezetékek cseréjére, festésre és a padló rendbetételére került sor. A bevételi oldalon a Gusztáv Adolf Segélyszolgálat, valamint a belső egyházi támogatások összesen 600 000 forinttal járultak hozzá az építkezéshez. A Széchenyi-terv pályázatán mintegy 800 000 forintot nyert el a gyülekezet. A helyi önkormányzat 200 000 forinttal támogatta a falu egyik legfontosabb épületének rendbetételét. A gyülekezet tagjai pedig több mint félmillió forintot adományoztak a renoválásra.

Ezt követően Vető István esperes megköszönte az egyházközség tagjainak áldozatvállalását. Az Ostffyasszonyfán egykor háziorvosként szolgáló dr. Nagy János egyházmegyei felügyelő pedig azt emelte ki köszöntőjében, hogy ennek a közösségnek ma is komoly lelki ereje van.

Az ünneplő gyülekezet ezután a parókiához vonult, ahol az esperes felszentelte a megújult paplakot, majd szeretetvendégség keretében maradt még együtt a hálát adó közösség.

Menyes Gyula

Regionális hozzárendelés: Csönge–Ostffyasszonyfai Társult Evangélikus Egyházközség