Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 19 - Készülünk a IV. országos evangélikus találkozóra

Evangélikusok

Készülünk a IV. országos evangélikus találkozóra

Székesfehérvár, június 27–28.

Tudnivalók Tudnivalók Nagy megtiszteltetés és egyben kihívás a székesfehérvári evangélikus gyülekezet és a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye számára, hogy helyet adhat a IV. országos evangélikus találkozónak.

Bízunk benne, hogy az idei találkozó – az előzőkhöz hasonlóan – nem csupán sok keresztény ember tartalmas együttléte lesz, hanem megújulást, gyógyulást is hoz életünkbe azzal, hogy újra és újra megtapasztaljuk Jézus Krisztus jelenlétét közöttünk.

Ennek érdekében lázas előkészítés, tervezés folyik gyülekezetünkben. Márciustól egy lelkes csapat munkálkodik azon, hogy minden rendben történjék.

A hívogató, információs levelet, a programtervezetet és a csoportos jelentkezési nyomtatványokat az ország kétszázötvenhárom egyházközségébe küldtük el áprilisban. Május 15-ig várjuk vissza a kitöltött jelentkezési íveket, amelyek adataival tudunk tovább dolgozni: a szálláshelyeket lefoglalni, parkolóhelyeket, étkezési helyeket biztosítani, regisztrációs helyszíneket kijelölni a részt- vevők számának ismeretében. Minden gyülekezetből várjuk a testvérek érkezését!

Külön kérjük a csoportos jelentkezést, a részvételi díj előzetes összegyűjtését és a kiküldött csekken történő befizetését. (Szükség esetén az egyéni befizetéshez is tudunk csekket küldeni.) Ezen kérések a biztonságos pénzkezelést és a regisztráció gyorsítását szolgálják.

A részvételi díj pénteki szállással, szombati reggelivel és ebéddel 3000 Ft/fő, egynapos részvétel ebéddel 2000 Ft/fő.

Ezen összeget jelentősen kiegészíti az országos egyházi támogatás, amellyel együtt tudjuk a teljes költséget fedezni. Komoly kiadást jelent a klimatizált sportcsarnok bérleti díja, a közegészségügyi szabályok betartásához szükséges technikai felszerelések biztosítása, a kiadványok elkészítése stb.

A Székesfehérvárra utazás módját is kérjük a jelentkezési összesítőn feltüntetni, annak érdekében, hogy a városba érkezést, tájékozódást táblákkal, transzparensekkel könnyebbé tehessük. A személy- gépkocsival, illetve különbusszal érkezőknek a sportcsarnok közelében levő nagyáruházak parkolójában foglalunk helyeket, erről térképvázlatot küldünk június elején a jelentkező gyülekezeteknek. A vasútállomáson és az autóbusz-pályaudvaron is eligazító táblákkal, fogadó emberekkel várjuk az érkezőket.

A szálláshelyek a sportcsarnok közelében, kulturált középiskolai kollégiumokban lesznek, amelyekben akkor már a nyári szünet miatt diákok nem tartózkodnak, ezért csak a találkozó résztvevőit fogadják. A négyágyas szobákban a földszinti ágyakat kértük, de lehetőség van az emeleti ágyak elfoglalására is. Összesen ezer-ezerötszáz személynek tudunk szállást biztosítani. A szobákat június 27-én, pénteken tíz órától lehet igénybe venni. Akik városnézést is szívesen iktatnak be programjukba, így csomagjaiktól megszabadulva nézelődhetnek a hangulatos belváros barokk épületei között, illetve kipihenhetik az utazás fáradalmait a közös program 18 órai kezdetéig.

A regisztráció a szálláshelyeken, valamint várhatóan a nagy parkolókban felállított sátrakban történik. A pontos helyszínről júniusi levelünkben értesítjük a gyülekezeteket a feldolgozott jelentkezések alapján. A résztvevők kitűzőt, névkártyát, ebédjegyet kapnak a regisztrációs helyeknél, és mindenkinek egy-egy tájékoztató füzetet adunk, amely a találkozóval kapcsolatos fontos információkat tartalmazza.

Étkezést a szombati napra tervezünk: a szállást kérőknek reggelit és minden résztvevőnek ebédet tudunk biztosítani a közeli általános iskola étkezdéjében, illetve a szálláshelyen lévő éttermekben. Büfé felállításával folyamatosan ki tudjuk szolgálni a szomjas és éhes vendégeket.

Kérjük a testvéreket, hordozzák imádságban a találkozót szívükben, hogy emberi erőfeszítésünket Isten áldása kísérje.

Áldott készülődést kívánunk!

Kissné Kárász Rózsa, egyházmegyei felügyelőhelyettes, szervező

Regionális hozzárendelés: Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség