Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 2 - A muzsika és a szív hangjai

Egyházunk egy-két hete

A muzsika és a szív hangjai

Az új év első napjaiban harsonák, trombiták, kürtök erős, de gyönyörűen csengő hangja hallatszott a révfülöpi Oktatási Központból. Kissé szokatlan volt ez a „hangzavar”, hiszen a téli időben a kelleténél is csendesebb a Balaton-part. A varjak károgása és a jéghideg vízben lubickoló kacsák, hattyúk beszédén kívül nemigen zavarja meg semmi a csendet.

Igazi csemege volt tehát vendégeink, a lajoskomáromi rézfúvós zenekar és német testvéreik, a Plochingenből érkező rézfúvósok ittléte. A 3 napos zenei tábor alatt a résztvevők egyházzenei és más klasszikus darabokat gyakoroltak és tanultak. A hatodik alkalommal együtt zenélő csapat már jól összeszokott, egyházi alkalmakon, istentiszteleteken lépnek fel. Nagyszerű, hogy sok köztük a fiatal, sőt 8-10 éves gyerekek is vannak a csapatban. Négy kisdiák pedig a révfülöpi táborban kezdett ismerkedni a hangszerrel.

Isten csodálatos ajándéka a zene. A hangok, amelyek érzéseket, gondolatokat fejeznek ki, s a hallgatót megnyugtatják, békét adnak a szívébe. Ezt élhettük át mi magunk is, amikor az utolsó napon koncertet adott a zenekar. A meghitt alkalomra Révfülöpről és a környékbeli településekről is érkeztek vendégek.

Köszönjük az élményt és Decmann Tibor lelkész Úr szavait, aki a 2003. év igéje alapján adott nekünk erőt az új esztendőre.

Somogyi Veronika