Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 2 - Klónbébibotrány

e-világ

Klónbébibotrány

A raeliánus szekta vezetője azt javasolta a Clonaid céget vezető professzornőnek, hogy ne végezzék el a DNS-vizsgálatot Éván (Eve), a világ első klónozott gyermekén, mivel egy floridai bíró „el akarja szakítani a bébit családjától, anyjától”.

A raeliánus szekta vezetője, a magát Raelnek nevező Claude Vorilhon szerint a klónozást vezető professzornő, Brigitte Boisselier már a DNS-teszt elvégzésére készült, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy a gyermek valóban klónozott, amikor „egy floridai bíró aláírt egy papírt arról, hogy a bébit el kell venni családjától, az anyjától”. Vorilhon ezért mégsem javasolja a tesztet a gyermek és szülei biztonsága érdekében. A CNN Kereszttűz című vitaműsorába Kanadából műhold segítségével bekapcsolódva elmondta, hogy felhívta a professzornőt, és közölte vele: ha a legkisebb kockázata is megvan annak, hogy a gyereket elveszik a családjától, akkor inkább vesszen a szavahihetőség.

Az öltözékével egy tudományos-fantasztikus film szereplőjére emlékeztető szektavezető, aki az újságírókat arra kérte, hogy Rael őszentségének szólítsák, tanácsát azzal indokolta, hogy a DNS vizsgálatot nehéz lenne úgy elvégezni, hogy ne derüljön ki a szülők és a gyerek tartózkodási helye. A québeci központú szektának saját adatai szerint 55 ezer híve van szerte a világon. A raeliánusok szerint az embereket a földönkívüliek teremtették saját maguk klónozásával 25 ezer évvel ezelőtt. Ezek a felsőbbrendű lények csak akkor térnek vissza, ha az egész emberiség tudomást szerez létezésükről.