Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 20 - Gyógyító hét a Középhalmi Misszióban

Keresztutak

Gyógyító hét a Középhalmi Misszióban

"Vezess, Jézusunk, véled indulunk" – hangzott el 1984 óta felcsendülő vezérénekünk 2003. április 28-án a Szarvasi Középhalmi Misszió épületében.

  1. óta évről évre tartunk itt, az Isten segítségével visszakapott egyházi iskolában bentlakásos gyógyító konferenciákat, nyári hittanos gyermektáborokat, az idősek részére csendesheteket. A Szarvastól 8 km-re lévő két tanyasi iskola igen alkalmas konferenciák, táborok rendezésére.

Ebben az évben Selmeczi Lajos, a gyógyító szolgálat vezetője, Nobik Erzsébet lelkésznő és Böjtös Árpád testvérünk fordította le mindnyájunknak Urunk üzenetét: „Az Úr a te gyógyítód.” (2Móz 15,26)

Hiába akarunk mi magunkon segíteni, akarattal, gyógyszerekkel, alternatív módszerekkel, erőszakkal megváltani önmagunkat – nem megy. Csak az Úr Jézus kegyelméből, a hitet elfogadva indulhatunk el a gyógyulás útján.

Az Úr üzenete a Zsidókhoz írt levél 11., Máté evangéliuma 5. fejezetéből, illetve a tékozló fiú történetéből (Lukács 15) szólt a betegekhez és a hitben már elindult, erősödni vágyó testvérekhez. Itt, Középhalmon sok beteg értette meg és fogadta el, hogy a vigasztalás nem az alkohol, drog, nikotin és egyéb szenvedélyek által történik, hanem Krisztus Urunk megváltó kegyelméből. „Csak Jézus ad nyugalmat, midőn a harc kemény” – énekeltük.

Budapestről, Tatáról, Csabacsüdről, Örménykútról, a középhalmi tanyavilágból és Szarvasról gyűltünk össze gyógyulni vágyó és már szabadult, hitben növekvő testvérek. Az utolsó napon a szomszédos Békésről Cs. Kiss Andor református esperes vezetésével a békéscsabai kék keresztes csoport volt a vendégünk.

Isten megáldotta ezt a hetet. Egy kivételével mindnyájan bűnbánóan járulhattunk az Úr asztalához.

Jó lenne, ha mindenki megfogadná Istenünk intését: „előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet.” (5Móz 30,19) Hálát adunk Urunknak, hogy újra megengedte ezt a gyógyító alkalmat.

Továbbra is kérjük lelkészeink és testvéreink imádkozó segítségét ehhez a munkához.

Dr. Sárkány Angyal