Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 20 - Ajkai asszonytalálkozó

evél&levél

Ajkai asszonytalálkozó

Az Ajkai Evangélikus Egyház Nőegylete a közelmúltban vendégül látta a Várpalotai Evangélikus Gyülekezet Asszonykörét. E meghívással a várpalotaiak két évvel ezelőtti invitálását viszonozták.

A várpalotai asszonykör részéről Pintérné Fürt Judit üdvözölte a vendéglátókat, és megköszönte a kedves meghívást, melyre szívesen mondtak igent. Vajdáné Vörös Orsolya, az ajkai nőegylet vezetője köszöntésében elmondta, hogy már régóta élt szívükben a találkozás gondolata. Erre most abból az alkalomból kerülhetett sor, hogy az elmúlt nyáron az Országos Egyház támogatásával sikerült felújítaniuk a gyülekezeti házukat. Ennek során korszerűsítették a fűtést, és új vizesblokkot építettek. Szavaikból kiderült: az Úr megáldotta munkájukat. A felújított közösségi házban nagy örömmel jönnek össze a gyülekezet tagjai a gyermek- és ifjúsági alkalmakra. Idén a nők ökumenikus világimanapját, illetve a gyülekezeti missziói napot tartották itt. Mindezekről az eseményekről és az építési munkálatokról a várpalotai vendégek is képet alkothattak a fotóalbumból.

Vajda István lelkész úr zenei kíséretével a résztvevők sok szép éneket tanulhattak a délután folyamán. Közben a várpalotai és az ajkai asszonytestvérek előadásában versek, példázatok hangzottak el Pilinszky János, Gyökössy Endre és ismeretlen szerzők műveiből. Egy hatvan-hetven évvel ezelőtt – még az elemi iskolában tanult – megható hangulatú költemény is felcsendült anyák napját idézve, majd néhány, az imádságról szóló megszívlelendő gondolat csendesítette el a jelenlévőket.

Ezt követően Pintér Mihály esperes úr rövid igemagyarázata 1Pt 2,2 alapján szólt: „Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre.”

Az ajkai nőegylet 2003 májusában már megalakulásának harmadik évfordulóját ünnepli. Ezen a meleg hangulatú, estébe nyúló délutánon igazi testvéri közösségben, egymást erősítve növekedhettek hitükben mindazok, akik a találkozóra eljöttek.

Fekete Károlyné (Várpalota)

Regionális hozzárendelés: Ajkai Evangélikus Egyházközség