Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 21 - Ülésezett a Keresztény Ifjúsági Kerekasztal

e-világ

Ülésezett a Keresztény Ifjúsági Kerekasztal

A Nemzeti Civil Alapprogramról szóló törvényjavaslatról és az Országos Civil Érdekképviselet létrehozására tett kezdeményezésről folytatott megbeszélést múlt pénteken Budapesten a Keresztény Ifjúsági Kerekasztal. Az ülésről Várnai Péter, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának referense, Tarr Zoltán, a református zsinat ifjúsági tanácsosa és Lénárt Viktor, az evangélikus egyház ifjúsági bizottságának elnöke közös közleményben tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát.

Az ismertetés szerint a megbeszélésen a katolikus, a református és az evangélikus ifjúsági szervezetek vezetői fontosnak tartották, hogy szakmai szempontok érvényesüljenek a civil képviselők megválasztásánál a Nemzeti Civil Alapban.

A résztvevők tájékoztatták egymást az aktuális ifjúságpolitikai kérdésekről, pályázatokról, illetve az európai uniós csatlakozással kapcsolatos ifjúsági lehetőségekről és kihívásokról. Mint írják, a csaknem negyven szervezet által tavaly novemberben létrehozott Keresztény Ifjúsági Kerekasztal az országos ifjúsági munkában jelentős munkát végző keresztény alapállású társadalmi tömörülések érték- és érdekképviseleteként kíván működni.

A laza együttműködés alapja a kidolgozás alatt álló keresztény ifjúsági stratégia, amely végleges formájában nyáron kerül nyilvánosságra. A folyamatban részt vevő szervezetek fontosnak tartják, hogy a keresztény ifjúsági szervezetek társadalmi súlyuknak megfelelő, azzal arányos képviselettel rendelkezzenek a döntéshozatalok során és a támogatások tekintetében.

MTI