Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 22 - Elejeországtól Végeországig

Kultúrkörök

Elejeországtól Végeországig

Béres Melinda: Széllelbélelt mesék

Nemrég látott napvilágot Béres Melinda vidám mesekönyve, amely két kisfiú barátságáról, közösen átélt élményeiről és csodálatos képességeiről szól.

Kedves humorral elmesélt kalandjaik során Nikkó és Firifura egyre több barátra tesznek szert, miközben izgalmas kalandok közepette teljesítik utazásuk célját: segítenek a bajbajutottakon. Így segédkeznek Mikulás apónak célhoz juttatni a gyerekek ajándékait, megkeresik Firifura születésnapját, megnevelik a neveletlen Makk Jankót, és megtanítják a selypítő Dojszit helyesen beszélni, hogy csak néhány esetet említsünk. A megannyi ötlettel és nyelvi leleménnyel megírt huszonnégy mesét az egyetemista szerző nagycsoportos óvodás kisöccse, Béres Merse bájos illusztrációi keltik életre.

Az igényes kivitelű kötetet jó szívvel ajánlom figyelmébe mindazoknak, akik olyan könyvet kívánnak a kicsinyek kezébe adni, melyben minden mese az örök érvényű emberi értékekre – segítőkészség, illedelmes viselkedés, igazságosság, munkaszeretet – tanít. A gyermekek nyelvén megfogalmazott történeteket nemcsak a gyermekek forgathatják haszonnal, hanem a szülők, nagyszülők, hitoktatók is. A könyv ugyanis igazi felüdülést jelent minden olvasó számára – életkortól függetlenül.

Kiadta az Akovita Kft. 2003-ban Budapesten. Ára: 1995 Ft. Kapható az evangélikus könyvesboltban (1085 Bp., Üllői út 24.) és a nagyobb könyváruházakban.

Boda Zsuzsa