Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 26 - Sikeres jótékonysági koncert a daganatos gyermekekért

e-világ

15 milliós támogatás a Pécsi Gyermekklinikának

Sikeres jótékonysági koncert a daganatos gyermekekért

A Béres Alapítvány június 20-án este tartotta jótékonysági koncertjét a Zeneakadémián. A Pécsi Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályának felújítására rendezett nagy sikerű koncert bevételéből és a Béres Gyógyszergyár Rt. adományából összegyűlt 15 millió forintot az est folyamán Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyújtotta át jelképesen dr. Kajtár Pál professzornak, az intézmény vezetőjének. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a koncert fővédnöke, Mádl Dalma is.

A 15 millió forintos adomány a lehető legjobb helyre kerül, hiszen az Onkohematológiai Osztály több mint hetvenéves épületének felújítása immár tíz éve húzódik az anyagi eszközök hiánya miatt. A mostani adomány lehetővé teszi a munkálatok megkezdését és még ebben az évben történő befejezését. A Pécsi Gyermekklinika Onkohematológiai Osztálya hazánk második legnagyobb olyan intézménye, mely a daganatos gyermekek gyógyításáért küzd, és ahol évente mintegy nyolcvan Baranya, Tolna, Somogy és Zala megyéből érkező gyermeket ápolnak egyre nehezebb körülmények között. A felújított épületben a kis betegek rendezettebb körülmények között gyógyulhatnak.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke kifejtette: az alapítvány nagyon hálás mindazoknak, akik részvételükkel, művészetükkel vagy egyéb támogatással segítették a koncertet. Mint elmondta, a fellépő művészek, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Kiss B. Atilla operaénekes és Kovács László karmester is felajánlották honoráriumukat a kórházfelújítás javára. Az esemény népszerűsítésében számos médium is részt vett, és az ő közreműködésük is sokakat megmozgatott a koncert ügye mellett.