Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 28 - Hírlevél Bakonycsernyéről

Evangélikusok

Hírlevél Bakonycsernyéről

Pillanatfelvétel a családi napról
Néhány alkalom Bakonycsernyéről

Gyermeknap

Gyermeknapi rendezvényünket az idén június 4-én rendeztük a bakonycsernyei sportpályán. A szűk óvodaudvar után a kicsinyek örömmel vették birtokukba az új községi játszóteret és a tágas sportpályát. Különböző helyszíneken folytak az események (sorversenyek, cukorkeresés a fűben, aszfaltrajz- és homokvárépítő verseny, arcfestés a napernyők alatt). A nagy melegben felüdülést jelentett a finom csokoládéfagylalt, amit külön nekünk hoztak a focipálya melletti játszótérre.

Vendégóvodások

Sok készülődés előzte meg a június 7-i „családi nap”-ot, amely nagyszabású rendezvénynek számít óvodánkban. Ezúttal közel kétszázan vettünk részt rajta, hiszen szüleikkel együtt vendégeink voltak a várpalotai keresztény óvodások is. A napot a bakonycsernyei evangélikus templomban kezdtük, ahol lelkészünk „Isten szól hozzánk” címmel tartott családi istentiszteletet. Ezután megtekintettük Székely Emília szilsárkányi származású festőművésznő kiállítását, amelyet nagy érdeklődéssel fogadtak vendégeink. Busszal és személyautókkal közelítettük meg rendezvényünk helyszínét, a Kisgyóni Turistaközpontot, ahol a presbiter testvérek közreműködésével már készült a finom ebéd. Párhuzamosan indítottuk a következő három programot, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A gyermekeknek a bibliai vetélkedő, az apukáknak és a nagyobb testvéreknek a futballmérkőzés, a kirándulni vágyóknak – erdőmérnök túravezetővel – a híres „Tűzkő-árok”-hoz szervezett erdei túra biztosított emlékezetes élményt. A pihenő után a gyermekek és felnőttek közös sportvetélkedője, majd a gitárral és szintetizátorral kísért közös éneklés, daltanulás következett. Köszönjük az Országos Egyháznak az általa meghirdetett pályázaton elnyert támogatást, amely nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól ez a nap.

Pedagógusnap Szépalmapusztán Szép lezárása volt az idei tanévnek az a nap, amelyet evangélikus óvodánk dolgozói közösen tölthettek el lelkészeikkel a Bakony erdőségeiben megbúvó Szép-almapusztán. Itt külön is köszönetet mondhattunk az elvégzett színvonalas tanítói és nevelői munkáért, azért, hogy óvodánk gyermekei nemcsak testileg és szellemileg, de lelkileg is sokat gyarapodhattak az elmúlt év során. Előadást hallgattunk a Bibliáról, annak keletkezéséről és tartalmáról. Beszélgettünk az igehirdetésről és az istentiszteleti alkalmainkról. Szóltunk nehézségeinkről, illetve az előttünk álló közös feladatokról és tervekről. A nap folyamán körsétát tettünk a botanikus kertben, és megtekintettük a ma már hotelként működő volt Esterházy-birtok gazdaságát. A részt vevő pedagógusok ajándékként egy-egy szép Bibliát vehettek át.

A finom ebéd mellett megköszöntük mindazt, amit mi is felülről, az Istentől kapunk: az erőt, a kitartást, a szeretetet és az áldást, amely munkánk során kísér bennünket.

Szarka Éva

Regionális hozzárendelés: Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség