Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 29 - A bonyhádi gimnázium jubileumi évkönyvéről

Kultúrkörök

A bonyhádi gimnázium jubileumi évkönyvéről

"Jubileumi évkönyv 1992-2002." címmel jelent meg a közelmúltban egy kötet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium múltjáról és jelenéről.

A kötetben dr. Frenkl Róbert, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője írásában megjegyzi, hogy a bonyhádi gimnázium története „kedvencei közé” tartozik, részben itteni élményeinek is köszönhetően. Krähling Dániel esperes, az intézmény igazgatótanácsának elnöke arról ír, hogyan tudták egyházi iskolaként újraindítani a gimnáziumot. Ónodi Szabolcs igazgató az iskolai élet elmúlt tíz évének eredményeit veszi sorra.

A jubileumi kiadványban olvashatunk a beiskolázás rendjéről, a képzési formákról (köztük az Arany János Tehetséggondozó Programról), az 1936-ban alakult Bonyhádi Öregdiákok Szövetségéről.

Az intézményben rendszeresen szerveznek országos egyházi rendezvényeket, olvashatunk az iskolában megtartott egyházi ünnepekről, a diákok lelki neveléséről, tantárgyi munkaközösségekről, sportéletről, és a kollégium által biztosított otthonos körülményekről is.

Az iskolanapokra rendszeresen ismert személyiségeket hívnak meg, akik többsége a bonyhádi gimnáziumban tanult egykor. Az először itt rendezett Evangélikus Gimnáziumok Országos Találkozójáról (EGOT), a pályázatokon elnyert összegekről, kirándulásokról, jutalmazásokról, tanulmányi és sport-versenyeredményekről egyaránt található írás az évkönyvben.

Máté Réka

Regionális hozzárendelés: Bonyhádi Pet?fi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú M?vészeti Iskola