Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 36 - Iskolakezdési támogatás Borsodban

Keresztutak

Iskolakezdési támogatás Borsodban

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat 2003. augusztus végén 2,5 millió forint értékű adományt adott át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pere községben lévő általános iskola diákjainak. A segélyszállítmány iskolai bútorokat, könyveket és gyermekruhákat tartalmazott.

A támogatással még az iskolakezdés előtt lehetővé vált a régi, elhasznált iskolapadok, székek, szekrények és étkezőasztalok lecserélése, mely részben a Svéd–Magyar Segélyszervezet felajánlásával valósulhatott meg. Az iskolai bútorok mellett a szeretetszolgálat a Reader’s Digest Kiadó által felajánlott nagy értékű könyvadományt is átadta, melyből nemcsak a diákok részesültek, hanem az iskola könyvtárának polcaira is jutott. A segélyszervezet mindezen túl a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága által lefoglalt, jó minőségű gyermekruhák szétosztásával is támogatta a település iskolásait.

Az akció megszervezésében és lebonyolításában nagy szerepet vállalt dr. Lévai Anikó, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (képünkön). Az átadáson részt vett Wennesz László, a Svéd–Magyar Segélyszervezet vezetője, Maros István adományozó, Veres Ferencné, az iskola igazgatónője, Bártfai Pál polgármester, Varga Gábor katolikus esperes, Ódor Ferenc képviselő és Lehel László evangélikus lelkész, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat igazgatója.

(MTI)