Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 46 - A környezetvédelmi konferencia egyik reggeli áhítatán elhangzott ima

Keresztutak

A környezetvédelmi konferencia egyik reggeli áhítatán elhangzott ima

Bocsáss meg nekünk, Úristen, amiért elfogultak vagyunk saját magunkkal szemben. Nem vagyunk képesek felismerni saját korlátainkat. Csak a pillanatnyi szükségleteinkkel és saját munkánkkal törődünk, és közben elfelejtünk hálát adni azokért az ajándékokért, melyeket tőled kaptunk az előttünk járó nemzedékeken keresztül.

Bocsáss meg nekünk, Úristen, szűk látókörünkért, ami meggátol abban, hogy lássuk a holnapot, meggátol abban, hogy termékeny és tiszta földet hagyjunk gyermekeinkre.

Bocsáss meg nekünk, Úristen, mohó önzésünkért, ökölbe szorított kezünkért, amivel telhetetlenül halmozunk fel mindent, amit csak tudunk, és az utolsó cseppig kifacsarjuk természeti erőforrásainkat.

Nyisd ki kezeinket, Úristen, az osztozás örömére. Taníts a magvető bőkezűségére, hogy mi is vethessük a magot, s ne törődjünk azzal: kié lesz a haszon, ha eljön az aratás. Ámen.

(Luca M. Negro angol nyelvű imájának fordítása)