Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 5 - ValóVilág

evél&levél

ValóVilág

Az RTL elismeri: hibát követtek el Budapest, 2003. 01. 24. Dirk Gerkens, a Magyar RTL Klub Rt. vezérigazgatója szerdán levélben fejezte ki sajnálkozását az ORTT MSZP által delegált tagjának a csatorna valóságshow-jában az utóbbi napokban sugárzott nem kívánatos, erkölcsileg kifogásolható jelenetek miatt.

Az RTL Klub Rt. vezetősége sajnálattal tapasztalta, hogy a ValóVilág múlt pénteki és szombati adásában olyan jeleneteket sugároztak este nyolc óra körüli időpontban, „amely epizódok joggal kelthetnek a közvélemény egy részében is felháborodást”.

Dirk Gerkens álláspontja szerint a műsor szerkesztése során munkatársaik súlyos, az RTL Klub etikai kódexébe is ütköző szakmai és etikai hibát követtek el. Az eset kapcsán összehívott vezetői értekezleten a személyi konzekvenciák levonásán túl azonnali változtatásokról, szigorított szerkesztői kontroll bevezetéséről határoztak, így a ValóVilág című műsorban hasonló, illetőleg a szexualitást egyéb naturális módon hangsúlyozó jeleneteket nem sugározhatnak a főműsoridőben.

m