Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 50 - Észrevenni és értékelni...

Egyházunk egy-két hete

Észrevenni és értékelni...

Díjkiosztás a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

A díj
Az elmúlt év végén a Dél-Pest Megyei Egyházmegye közgyűlésén egy sajátos kezdeményezés indult el, mely idén december 6-án folytatódott. Az ülés ugyanis nem az évek óta megszokott beszámolókkal, jelentésekkel, egyéb halaszthatatlan ügyekkel, hanem a Dél-Pest Megyei Egyházmegyéért Díj átadásával és az azt megelőző titkos szavazással kezdődött.

A díjat az egyházmegye azzal a céllal alapította, hogy így is értékelje mindazok áldozatos munkáját, akik egy-egy gyülekezetben, illetve szélesebb közösségben kiemelkedő szolgálatot végeznek. Ennek értelmében 2002-ben Bárdossy Tibor lelkész mint a lelkészi munkaközösség elnöke és a Gusztáv Adolf Segély megbízottja, Jansik Ildikó mint a közismert Izsóp ének- és zenekar karnagya és Sándor Éva mint egyházmegyei katechetikai megbízott vette át az emlékérmet. Idén Győri Péter Benjámin lelkész és fúvószenekara, Polczer Csabáné mendei hitoktató és Simonfay Ferenc lelkész részesült a kitüntető elismerésben. Sajnálatos módon Simonfay Ferenc már nem lehetett közöttünk az ünnepségen, így a díjat felesége vette át.

Győri Péter Benjámin egy egyedi ötlettel gyűjtötte össze a szolnoki evangélikus ifjúságot: fúvószenekart verbuvált a fiatalok közül. Polczer Csabáné hitoktatói feladatkörét átlépve, lelkes munkájával azt szorgalmazta, hogy a szórványhelyzetben lévő gyülekezet egyes rétegei a vasárnapi istentiszteleten kívül hétköznap is lelki közösségre találjanak. Simonfay Ferenc pedig súlyos betegsége ellenére, nyugdíjas lelkészként 13 éven keresztül példamutatóan végezte lelkipásztori szolgálatát a mendei gyülekezetben és a Kardiológiai Intézetben.

Érdemes tehát minden gyülekezetben elgondolkodnunk azon, hogy vajon észrevesszük-e, értékeljük-e így is egymást, vagy úgy gondoljuk: elég, ha majd egykor ezt Isten megteszi?

Kustra Csaba

Regionális hozzárendelés: Dél–Pest Megyei Egyházmegye