Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 40 - Nyomozni sem rest cserkészek Soltvadkerten

A közelmúlt krónikája

Nyomozni sem rest cserkészek Soltvadkerten

Üdítő látványban lehetett része annak, aki szeptember 25-én késő délután ellátogatott Soltvadkerten a Találkozás Házába. Az evangélikus gyülekezet kulturális épülete ugyanis a 884. sz. Hunyadi János cserkészcsapat rendezvényének adott otthont.

Negyven – kilenc és tizennégy év közötti – cserkész zsibongásától voltak hangosak a termek: a nagyobbak segítségével négy csapatban versenyző gyerekek izgalmas vetélkedők, játékok részesei lehettek. Volt, akinek a lufiborotválás tetszett a legjobban, mások a székek tetején vívott kalózháborúra esküdtek, és természetesen ott volt a nyomozójáték is. A nyomozójáték lényege a következő: az idősebb cserkészek, belebújva egy történet szereplőinek a bőrébe, eljátszanak egy kitalált bűntényt. A gyerekek feladata ezek után az, hogy a ház területén szétszórva üldögélő szereplőket kifaggatva leleplezzék a tettest. Azon az estén egy cirkuszban történt a bűncselekmény. A bohóc pedig még első osztályú jelmeze ellenére sem kerülhette el a lebukást – a játék végére világossá vált, hogy ki volt az elkövető.

Mint ilyenkor lenni szokott, rengeteg süteményt kellett elmajszolniuk, de azért az este végére csak-csak megbirkózniuk a feladattal. A rendezvény a fogadalomtétel szertartása mellett egy-egy zöld nyakkendő átadásával zárult.

Szávay László