Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 40 - Megemlékezés a Fébé első főnökasszonyának sírjánál

Egyházunk egy-két hete

Megemlékezés a Fébé első főnökasszonyának sírjánál

A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület az idén ünnepli megalakulásának nyolcvanadik évfordulóját. A jubileum egyszersmind alkalom arra is, hogy tisztelettel adózzunk elődeink emlékének. Ezzel a szándékkal látogatott ki a Fébé tízfős kis csapata szeptember 19-én, vasárnap délután a Farkasréti temetőbe.

Megálltunk Zulauf Henrik sírjánál, aki az egyesület feloszlatásakor volt a Fébé lelkésze. Imádsággal és kedves énekével gondoltunk reá. Ezután ahhoz a közelben lévő sírhoz látogattunk, amelyben a Fébé első három főnökaszszonya nyugszik. Most elsősorban Pauer Irmára, a Fébé megalapítójára és első főnökasszonyára emlékeztünk. Pauer Irma 125 évvel ezelőtt született, és éppen 75 esztendővel ezelőtt, 1929. szeptember 19-én hunyt el. Bizonyságtévő életéből Taschner Erzsébet testvér, a Fébé főnökasszonya villantott föl képeket. A megemlékezés igeszolgálatát Herzog Csaba és Veperdi Zoltán Fébé-lelkészek végezték. „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (1Pt 5,7)

Veperdi Zoltán