Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2005 - 14 - Örömhír mindenkinek!

A közelmúlt krónikája

Magyarul, országszerte, 24 órában…

Örömhír mindenkinek!

Keresztény rádióadó a középhullámon

Április elsejétől az egész országban fogható a Magyar Katolikus Rádió (MKR) műsora. A rádió budapesti székházában március 22-én tartott sajtótájékoztatón az írott és elektronikus médiumok munkatársai Spányi Antal püspöktől, a rádió vezérigazgatójától és Juhász Judit vezérigazgató-helyettestől, illetőleg Seregély István érsektől, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökétől kaphattak bővebb felvilágosítást. Megtudtuk, hogy a huszonnégy órás adást három új adóberendezés segítségével – Szolnok 1341 kHz, Lakihegy 810 kHz, valamint Siófok-Balatonszabadi 1341 kHz – valósítják meg a középhullámon.

Az MKPK által alapított és fenntartott rádió műsorai meghallgathatók az interneten (www.katolikusradio.hu), Budapesten és hat vidéki nagyvárosban kábeltelevíziós hálózaton, illetve műholdon keresztül is. A felekezeti adó közszolgálati céljai között szerepel az evangélizáció, továbbá a hiteles és tárgyilagos tájékoztatás, a magyar nyelv és kultúra értékeinek felmutatása.

Amint azt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára, Veres András püspök elmondta, az MKPK pünkösdtől indítja útjára a Magyar Kurír című internetes napilapot, amelyet a hasonló nevű katolikus hírügynökség szerkeszt. Az idén hatvanesztendős katolikus hetilap, az Új Ember főszerkesztője, Papp Tamás pedig a lap Mértékadó című, kéthetenként megjelenő, keresztény szellemiségű rádiós és televíziós műsorújságját mutatta be.

GaZsu