Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 07 - Felügyelői munkaközösség alakult

Egyházunk egy-két hete

Felügyelői munkaközösség alakult

A Nógrádi Egyházmegye elnökségének, Szabó András esperesnek és Pozsonyi Anna egyházmegyei felügyelőnek a hívására január 21-én, szombaton Balassagyarmaton összegyülekeztek az egyházmegye gyülekezeteinek a felügyelői. A kezdeményezés néhány évvel ezelőtt indult, amikor Honti István, a balassagyarmati gyülekezet felügyelője fölvetette, miért ne lehetne a lelkészi munkaközösséghez hasonlóan a felügyelőknek is egy fórumuk, ahol kicserélhetik tapasztalataikat, megbeszélhetik egymással gondjaikat, örömeiket. Több próbálkozás után ezzel az eseménnyel valóban megalakult a Nógrád megyei felügyelői munkaközösség.

Az egész napos együttlét keretében dr. Kováts Ilona egyházmegyei ügyész tartott tájékoztatót a választások előkészítésével kapcsolatban. Különféle más témákról folytatott kötetlen beszélgetésre is jutott idő fehér asztal mellett. A felügyelők hasznos tapasztalatokat osztottak meg egymással gyülekezeteik életéről, gazdálkodásáról, illetve az ott folyó lelki és diakóniai munkáról.

Az alkalom híre kedvező fogadtatásra talált a lelkészek részéről is, akik elnöktársaikkal együtt remélik, hogy a közös gondolkodás, egymás jobb megismerése még hatékonyabbá és harmonikusabbá teheti együttműködésüket. A jelenlévők elhatározták, hogy ettől fogva rendszeresen találkoznak, és remélik, hogy kezdeményezésük követőkre talál más egyházmegyék felügyelői közösségében is.

ops

Regionális hozzárendelés: Nógrádi Egyházmegye