Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 08 - Ökumenikus börtönkápolnát avattak

Keresztutak

Ökumenikus börtönkápolnát avattak

„Aki templomot épít, az otthont is teremt, s bizalommal tekint a jövőbe” – Antoine de Saint-Exupéry e szavai álltak azon a meghívón, amely a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Sándorházai Alegységébe invitált február 7-re, az intézet ökumenikus kápolnájának felavatására.

Amint Frank Tibor ezredes, intézetparancsnok köszöntőjében elmondta, hogy a falakon látható, bibliai jeleneteket ábrázoló képek elkészítésén sok száz munkaórát dolgoztak a fogvatartottak. A helyiségben minden felekezet megtarthatja saját összejövetelét.

Dr. Békefy Lajos börtönlelkész úgy fogalmazott: a börtönkápolna az istentapasztalat minősített helye. Azt példázza, hogy a mélységben is lehet ünnepelni, és átélhető a csoda, amikor egy-egy lélek megnyílik Isten felé.

Az avatóünnepségen Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök felszentelte a kápolnát, végül Káposzta Lajos, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökhelyettese áldotta meg a jelenlévőket (képünkön).

EvÉlet-infó