Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 09 - Tanácskozás a nyugat-európai protestáns gyülekezetek képviselőivel

Keresztutak

Tanácskozás a nyugat-európai protestáns gyülekezetek képviselőivel

A Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői, valamint a 2000-ben megalakult Nyugat-európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetségének képviselői első alkalommal tartottak megbeszélést február 15-én a Református Zsinati Iroda székházában.

A tanácskozáson a külföldi magyar gyülekezetekben szolgáló református és evangélikus lelkészek jogi helyzetéről, státusáról, illetve arról esett szó, hogy miként tudják biztosítani a lelkészi utánpótlást és fenntartani a gyülekezeti szolgálatot. A háromoldalú tárgyalás során mindkét anyaországi egyház püspökei biztosították a szövetség képviselőit arról, hogy egyházuk felelősséget vállal a szórványban élő nyugat-európai protestáns gyülekezetekért. A megbeszélés végén a szövetség képviselői a következő nyári konferenciájukra szóló meghívást tolmácsolták. A találkozót Stuttgartban rendezik meg augusztus 24. és 27. között.

Horváth-Hegyi Olivér