Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 09 - Új missziói munkások

Keresztutak

Új missziói munkások

Frissen végzett missziói munkásokat bocsátott ki a Protestáns Missziói Tanulmányi Intézet Alapítvány február 5-én. Az újonnan szolgálatba állók az intézet Világosságot a világnak című alapfokú missziói kurzusát végezték el. Oklevelüket ünnepi istentiszteleten vehették át a Deák téri evangélikus templomban dr. Bodnár Ákostól, a PMTI Alapítvány kuratóriumának elnökétől. Az alkalmon a zenei szolgálatot Trajtler Gábor orgonaművész látta el, Isten igéjét pedig Magyarné Balogh Erzsébet református lelkész, a frissen alapított Református Missziói Központ vezetője hirdette Mt 5,13–16 alapján.

Istentiszteleti alkalmainkon igyekszünk hangsúlyozni a protestáns egységet – hiszen alapítónk mind az evangélikus, mind a református egyház –, ezért a helyszíneket és az igehirdetőket a két egyházból felváltva választjuk. A képzés során fontos szempont a protestáns együttműködés, és az elsődleges cél a gyülekezetekben végzett missziói munka eredményesebbé tétele.

Az összegyűltek – mintegy ötvenen – örömmel ünnepelték a tizenegy végzett hallgatót, akik közül személyesen kilencen tudtak részt venni az istentiszteleten. Az öt szombati alkalomból álló tanfolyamot ennél többen végezték el, azonban a résztvevők közül nem mindenki kívánt bizonyítványt szerezni, ezért nem tett vizsgát; továbbá vannak, akik a távolság miatt nem tudtak eljönni a budapesti vizsgára.

A kurzust Aaron Stevens, az alapítványnak a gyülekezetek missziói oktatásáért felelős lelkésze tartotta; a végzett hallgatók tőle kapták a kibocsátó áldást is. A budai gyülekezethez tartozó missziói munkatársra nagytiszteletű Mucsi Zsófia kérte Isten áldását. Akik nem tudtak részt venni a budapesti vizsgán, azokhoz Aaron Stevens fog elutazni, hogy helyben biztosíthassa a résztvevők számára a vizsga lehetőségét.

A következő tanfolyam február végén kezdődik Budapesten. Az iránta érdeklődők, illetve akik más missziói oktatásban vennének részt szívesen, bátran keressék Aaron Stevenst (stevens@pmti.edu.hu). Bízunk abban, hogy az eredményes munkát Isten áldása követi, s a missziói munkások egyházaink javát fogják szolgálni.

P. Tóth Tamás, a PMTI Alapítvány munkatársa