Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 09 - Mi mit teszünk egyházunkért?

evél&levél

Mi mit teszünk egyházunkért?

Szeretett Evangélikus Testvéreim! Késő este van; a híradók megtekintése után bűntudattal ülök a gépem elé. Mindannyian látjuk a tudósításokban, hogy a muzulmánok Mohamed prófétájuk sértő ábrázolása miatti felháborodásukban bosszúálló terrorcselekményeikkel megbotránkoztatják és félelemben igyekszenek tartani a keresztény világot. (…)

A bűntudatom oka az, hogy az ötvenévi diktatúra, a keresztény egyház elnyomása után, a demokratikus jogállam tizenhat éve alatt még mindig nem részesülnek tanuló gyermekeink kötelező valláserkölcsi oktatásban, Mózes ötezer éves törvényeinek, elsősorban a Tízparancsolatnak és a mi Urunk, Jézus tanításának lelkészi oktatásában. Jézus az életét adta értünk az örök igazság megismeréséért, a hit, remény és szeretet teljesüléséért, a béke jegyében létünk fennmaradásáért.

Elgondolkodtató, hogy a muzulmánokhoz képest milyen csekély erőfeszítést teszünk egyházunkért, lelkészi és nem lelkészi testvéreinkért, végeredményben önmagunkért, családunkért, nemzetünkért. Létünkért és megmaradásunkért.

Dr. Kelemen László ellátott, Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon