Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 09 - Forralt boros háromszög

Kultúrkörök

Forralt boros háromszög

Felforralunk 2,5 dl vörösbort, beleteszünk 2 teáskanál forraltbor-fűszerkeveréket (vagy fahéj, szegfűszeg és szerecsendió keverékét), majd az egészet kihűtjük.

25 dkg vajat, 25 dkg cukrot és 4 egész tojást habosra keverünk. Beleteszünk 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaóport, 1 teáskanál szódabikarbónát és 1,5 dl kihűlt fűszeres forralt bort. A tésztát minél nagyobb tepsibe öntjük és 160-170 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.

Amikor kihűlt, a maradék forralt bor és 25 dkg porcukor keverékével bevonjuk; 5 dkg diót és 5 dkg reszelt csokit szórunk rá. Háromszög alakúra szeleteljük és így tálaljuk a süteményt.