Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 11 - Daganatos gyermekeken segít aBéres Alapítvány

Kultúrkörök

Daganatos gyermekeken segít aBéres Alapítvány

Bravúros beugrás „mentette meg” a Béres Alapítvány jótékonysági hangversenyét. Az előzetesen meghirdetett programmal ellentétben a Budapesti Olasz Kultúrintézetben március 4-én rendezett nívós komolyzenei eseményen elsőként Vásáry Tamás zongoraművész-karmester és Farkas Gábor zongoraművész játékában – Mozart Esz-dúr versenymű két zongorára című darabjában – gyönyörködhetett a közönség.

Az utolsó pillanatban történt változtatás oka az volt, hogy Rost Andrea operaénekesnek betegsége miatt le kellett mondania a fellépést. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara közreműködésével lezajlott est további részében Mozart g-moll szimfóniája, Bartók Béla Magyar képek című műve, valamint Grieg Peer Gynt szvitje hangzott el.

A „Béres a daganatos betegekért” elnevezésű program keretében a Béres Alapítvány 2002 óta jótékonysági zenei rendezvényekkel kíván segíteni a rászorulóknak. Béres Klára ezúttal is megköszönte a jelenlévők hozzájárulását, melynek révén egy, a betegek ellátásában nélkülözhetetlen őssejtszámláló gépet szerezhetnek be. A fontos orvosi műszer a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek-onkohematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályára kerül. A kórházban 1995 óta működő, nemzetközileg is elismert osztályra az ország egész területéről és a határon túlról is érkeznek betegek; hazánkban itt végzik a legtöbb gyermekkori csontvelő-átültetést.