Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 14 - Dr. Szili Katalin levele az új püspöknek

A hét témája

Dr. Szili Katalin levele az új püspöknek

Dr. Fabiny Tamás püspök úr részére

Magyarországi Evangélikus Egyház

Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatala

„Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak olyanok, melyeket csak az ért, kinek szíve van.” (Eötvös József)

Nagytiszteletű Püspök Úr!

Örülök a megtiszteltetésnek, mely azzal ért, hogy meghívtak az Ön beiktatásával egybekötött ünnepi istentiszteletre, melyen azonban sajnos minden nagyrabecsülésem és tiszteletem ellenére sem tudok részt venni, mert hivatali kötelezettségeim máshová szólítanak abban az időben.

Őszinte szívvel gratulálok megválasztásához, és rendíthetetlen hitet kívánok magasztos szolgálatához. Van egy fontos közös vonása annak, amit Önök, lelkipásztorok, az egyház, egyházak képviselői, vezetői tesznek, és annak, ami nekünk, politikusoknak a hivatásunk – vagy az kellene, hogy legyen. Ez pedig népünk, nemzetünk boldogulásának, épülésének szolgálata. Közös feladatunk, hogy felelősen és értőn szeressük – szolgáljuk – az embereket. Mindketten tudjuk, hogy ez nem mindig egyszerű, ezért szívből kívánom Önnek, nagytiszteletű Püspök úr, hogy legyen mindig olyan erős a hite, hogy tartást, biztonságérzetet tudjanak belőle meríteni és továbbadni egymásnak közössége tagjai.

Kívánom továbbá, hogy adjon az Úr egészséget ahhoz, hogy ezt a szolgálatot sok-sok évtizedig gyakorolhassa.

Isten áldja a nagytiszteletű Püspök urat és közössége valamennyi tagját.

Budapest, 2006. március 25.

Őszinte nagyrabecsüléssel:

Dr. Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke