Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 14 - Lehetőségek piaca

Szószóró

Lehetőségek piaca

VI. Szélrózsa találkozó, 2006. július 19–23., Szolnok

Immáron tíz éve elindult valami. Egy nagy, országos ifjúsági rendezvény. Lehetőséget kaptunk, hát éljünk vele! Ám az sem mindegy, hogy miként.

Az idei Szélrózsa mottója: „Tenyerembe véstelek”. Úgy hangzik, mint egy ígéret. Erre az ígéretre nekünk, embereknek van szükségünk. Az Isten tenyerébe vésve élhetjük életünket, biztonságban. Az ő kegyelméből adódik ez a biztonságérzet. Ez nem jelenti azt, hogy ezután minden mindegy. Sok lehetőséget kaptunk már és kapunk nap mint nap. Ez a találkozó is egy nagy lehetőség, használjuk ki, éljünk vele! Ne magányos keresztényként, hanem együtt, közösségben, felfedezve azt, hogy összetartozunk.

A Szélrózsán felvonuló munkaágak között a Lehetőségek piaca egyben a lehetőségek tárháza is! Rendezvényről rendezvényre megmutathatjuk, hogy milyen színes az egyházunk. A Lehetőségek piaca az a hely, ahol mindenki bemutathatja speciális vagy éppen nem speciális, de működő munkaterületét, ezáltal másoknak is ötletet adva.

Várjuk azon ifjúsági csoportok, cserkészcsapatok jelentkezését, amelyek tagjai úgy érzik, hogy mások számára segítség lehet eddigi tapasztalatuk és szolgálatuk. Olyan csoportok, szervezetek jelentkezésére is számítunk, amelyek egyházi vagy civil szervezetként aktuális ifjúsági, társadalmi problémákkal foglalkoznak. Ezen területek közé tartozhat például az iszákosmentő szolgálat, a drogprevenció, a környezetvédelem stb. Várjuk továbbá egyházunk különféle munkaágainak a bemutatkozását, például: evangélikus kiadványok; egyetemi gyülekezetek; kórházmisszió; börtönmisszió; cigánymisszió; médiakapcsolatok; lelkészképzés; ökumenikus kapcsolatok; oktatási intézmények; népfőiskolák – és még sorolhatnám.

A Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó mindig magában hordozza a találkozás izgalmát. Annyi mindenünk van, hát mutassuk be, és ismertessük meg másokkal is! Egyházunk középiskoláinak a diákjai potenciális résztvevők a mindenkori Szélrózsa találkozókon. Érezzük annak a felelősségnek a súlyát, amelyet az egyház jövő nemzedékének összefogása, nevelése és az értékek közvetítése jelent! Akár egy ilyen ötnapos rendezvényen keresztül is. Lehetőség, hát éljünk vele!

Várjuk a jelentkezéseket!

Csoszánszky Márta (mcsoszi@lutheran.hu)