Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Kozáksapka
A tészták elkészítéséhez a kristálycukrot, a tojássárgákat és a langyos vizet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojások felvert fehérjéjét. A kakaós tésztánál hozzáadjuk a kakaót is. Egy laposabb tepsiben körülbelül 160-170 fokon 20-25 percig sütjük, majd kihűtjük. A kihűlt tésztákból közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk.
A krém elkészítéséhez a pudingporból, a kristálycukorból és a tejből a tasakon található leírás szerint pudingot készítünk, majd teljesen kihűtjük. A vajat, a porcukrot és a kihűlt pudingot összekeverjük; vigyázzunk, hogy ne legyen folyós. A masszához hozzákeverjük az egész tojást.
Egy kakaós tésztakarikához hozzáragasztunk egy világos tésztát a krém segítségével, és az egészet kívülről is bekenjük a krémmel. Belehengergetjük a kókuszreszelékbe, a legvégén pedig bevonjuk a tetejét a tortabevonóból és zsírból készített csokimázzal. (Megjegyzés: ha a krém elkezd folyni, akkor kis időre tegyük be a hűtőbe.)