Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 15 - Iskolák a határon

Keresztutak

Iskolák a határon

A kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskolában március utolsó napján a burgenlandi evangélikus egyház és az oberschützeni evangélikus gimnázium képviseletében érkező vendégeket fogadtak. A találkozón részt vett Manfred Koch szuperintendens, Gottfried Wurm igazgató, Robert Koch, a gimnázium külföldi kapcsolatokért felelős tanára, valamint a találkozó megszervezésében közvetítő szerepet vállaló Mesmer Ottó lelkész. A kapcsolatfelvétel céljából tartott megbeszélést megtisztelte jelenlétével Ittzés János elnök-püspök.

Az iskolát, valamint a kollégiumot Király Csaba igazgató és Koltay Árpád kollégiumvezető mutatta be. Az öt éve egyházi fenntartású intézményként működő iskolában folyó nevelésről, a kialakított szokásrendről Kalincsák Balázsné Varga Katalin iskolalelkész tájékoztatta a vendégeket.

A találkozón részt vevők elismerően nyilatkoztak az intézmény – Haranghy-szekkókkal díszített – emlékszobájáról, az egyes szakirányok gyakorlati képzését biztosító tárgyi feltételekről: a multimédiás nyelvoktató és informatikai laboratóriumról, a tanirodáról és a tankertről. Az eltérő képzési profil ellenére már most láthatók azok a területek, ahol a két intézmény között jó együttműködés alakítható ki. Ennek pontosabb meghatározását szolgálja a május 22-ére tervezett viszontlátogatás, majd a két tantestület következő tanévi „megismerkedése”.

K. Cs.