Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 16 - Jutalomút a CEBIT-re

e-világ

Jutalomút a CEBIT-re

Immár hetedik alkalommal rendezték meg az idén az evangélikus iskolák tanulói részére a Neumann János informatikai versenyt. Az internetes tartalomfejlesztés kategóriában, amelyben az idei téma a szeretet volt, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium csapata készítette el a legjobb honlapot. Jutalmul részt vehettek egy németországi utazáson, amelynek a költségeihez a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület is hozzájárult. Az úti cél a legnagyobb európai informatikai kiállítás, a hannoveri CEBIT volt.

A tanulmányi út alatt a fiatalok – Árkossy Máté (12. A), Belákovics András (10. A), Graf Ádám (11. A), Klaizer József (10. C), Kussinszky Gergő (12. A), Schaul Péter (10. A), Szepessy Gergely (11. B) és Vitéz Tamás (12. A)–, illetve két informatikatanáruk (Nagy Andrásné és Babics Csaba) a sievershauseni gyülekezetnek, illetve lelkészének, Johanna Friedleinnek a vendégszeretetét élvezte. (A vendégek a március 12-i istentiszteleten és az azt követő szeretetvendégségen találkozhattak a gyülekezet tagjaival.)

A CEBIT-en a fiatalok láthatták a legújabb informatikai újdonságokat; a kiállítás megtekintése után kirándulást tettek Hamburgba és az Északi-tengerhez.

B. Cs.