Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 16 - Célközelben

Kultúrkörök

Ünnepi könyvajánlat

Célközelben

Lélekmentő és gyülekezetépítő buzdítások mindenkinek

A közelmúltban jelent meg Pecznyík Pál legújabb könyve. A szerző több mint egy évtizede végez rendszeres igei szolgálatot a Magyar Evangéliumi Rádióban. Célközelben című kötete a felekezetközi rádióban kedd esténként elhangzó igehirdetéseiből és verseiből tartalmaz válogatást.

Tematikusan, tíz fejezetre tagolva olvashatóak a prózában és rímekben megfogalmazott személyes hangú bizonyságtételek nyolcvanhatodik évét is betöltött, de különleges szellemi frissességnek örvendő laikus hittestvérünk tollából. Pecznyík Pál közel harminc éven át végzett különböző szolgálatokat a nyíregyházi gyülekezetben. Ő az egyetlen olyan evangélikus, aki évek óta hallható a Magyar Evangéliumi Rádió Alapítvány (MERA) műsoraiban. E sorok írója ma is rendszeresen kap tőle legújabb verseiből, és hétről hétre közkinccsé is teszi őket az EKE honlapján olvasható Hirdessétek az evangéliumot! című összeállításában (http://eke.lutheran.hu/garai.html).

Álljon itt egy gondolat a százhatvannyolc oldalas kis könyvet szerkesztő és lektoráló baptista lelkipásztor, Nyári István előszavából: „Célközelben van Krisztus gyülekezete, az egyes hívő ember élete, de célközelben van ő [az író] maga is. E »Célközelben« című könyv épp a célközelben levők kitartásáért, állhatatos futásáért és Isten iránti hűségük kikezdhetetlenségéért íródott, és azért, hogy még sokan célközelbe kerüljenek, és megmeneküljenek a legnagyobb rossztól, az örök céltévesztéstől.”

A kötetet 600 forintos vételáron lehet megrendelni a szerzőtől (9500 Celldömölk, Sági u. 11. 6/27., tel.: 20/564-3084). Minden tiszta, evangéliumi szóra vágyódó és „célközelben élő” hittestvérem figyelmébe ajánlom Pecznyík Pál művét – akár mások, akár saját maguk megajándékozására.

–i –s