Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 16 - Kegyelem, kereszt, reménység, avagy böjti kincseink

Egyházunk egy-két hete

Kegyelem, kereszt, reménység, avagy böjti kincseink

Evangélizációs sorozat Pécsett

A Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke – eleget téve a pécsi evangélikus gyülekezet meghívásának – április 2. és 4. között böjti evangélizációs sorozatot tartott a gyülekezetben. Gáncs Péter az evangélizációs sorozatot megelőzően igehirdetéssel szolgált a Judica vasárnapján megtartott ünnepi istentiszteleten. Ennek keretében esküt tett a gyülekezet frissen megválasztott presbitériuma, mely átlagéletkorát tekintve talán a legfiatalabb egyházunkban. A kerület püspöke örömének hangot adván, prédikációjában hangsúlyozta: boldog az a közösség, amelyben valódi őrségváltás történhet. Ez azt jelenti, hogy van kiknek továbbadni a szolgálat örömét és felelősségét – ezért is tekinthet előre reménnyel és bizakodással a pécsi gyülekezet.

Vasárnap délután a püspök a komlói gyülekezetben szolgált, és meglátogatta otthonában Kocsik Mónika lelkésznőt. A szolgálati lakást a város polgármesterének, Páva Zoltánnak a közreműködésével vehette használatba a komlói gyülekezet első, helyben lakó lelkésze.

A pécsi evangélizációs sorozat minden estéjén más-más szimbólum segítségével vehettük számba „böjti kincseinket”. Így kerülhetett az oltárra a szőlő, a búzaszem és a füge egy-egy jézusi példázat illusztrációjaként, elősegítendő a mondanivaló és a mélyebb üzenet megértését.

Szabó Szilárd