Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 17 - Godspell – „Isten beszéde”

Kultúrkörök

Godspell – „Isten beszéde”

A Godspell című kétórás musicalt mutatja be országszerte a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium diákszínpada. Stephen Schwartz keresztény témájú zenés darabját dr. Lénárt Attila rendezte, és harminchárom 14–18 éves fiatal dolgozott a sikeren – köztük számos evangélikus is. Szeptember óta heti egy-két próbával készültek a tavaszi turnéra.

A történet egyszerű: közénk, ma élő földi emberek közé megérkezik Jézus, és tanít minket. Vannak köztünk, akik „beszólnak” neki, mások bántják, kinevetik, és ellene tesznek. Vannak azonban olyanok is, akik szívesen és örömmel fogadják tanítását. A darab végén – a közönséggel együtt – ők kerülnek többségbe.

Közben egyre-másra felcsendülnek azok az énekek, melyeket a hívő fiatalok már ismerhetnek: akár bibliaóráról, akár a Continental Singers szabadtéri műsoraiból vagy éppen híres musicalszámokként. Az előadások célja az, hogy a bibliai történeteket és példázatokat közel hozza olyanokhoz is, akik nem vagy csak keveset jártak hittanra.

A csoport tizenhat szolgálatának néhány állomása Kiskunhalason kívül: Soltvadkert, Kecel, Tompa, Orgovány, Csurgó és Pécs. És ha a siker tapsban mérhető, akkor álljon itt egy adat: Soltvadkerten a visszatapsolás negyedórán át tartott!

K. L.