Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 17 - Mézes sütemény

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Mézes sütemény

Hozzávalók

A tésztához: 45 dkg liszt, 2 egész tojás, 4 evőkanál tej, 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál méz, 15 dkg porcukor, 7 dkg zsír, a megkenéshez rum

A töltelékhez: 25 dkg Rama margarin, 25 dkg porcukor, fél liter tej, 6 púpozott evőkanál liszt

A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd öt egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként a tepsi méretére nyújtjuk, és a kizsírozott, meglisztezett tepsibe tesszük. Előmelegített, forró sütőben körülbelül öt percig nagy lángon, majd alacsonyabb fokozaton világosra sütjük. A tepsiből kiszedve – még forrón – megkenjük a lapokat rummal kenőtoll segítségével.

A töltelék elkészítéséhez csomómentesen elkeverjük a lisztet 2 dl tejben. A maradék tejet felforraljuk, és belefolyatjuk az előbb elkészített lisztes tejet. Az egészet csomómentesen sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és a porcukrot.

A kihűlt tésztalapokat egymásra téve megkenjük őket a krémmel – az ötödik lapra ne tegyük belőle.