Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 20 - Budavári örömök Jubilate vasárnapján

Egyházunk egy-két hete

Budavári örömök Jubilate vasárnapján

Egy szál virággal ajándékozták meg május 7-én a budavári evangélikus templomba belépő édesanyákat, nagy- és dédnagymamákat az istentisztelet kezdete előtt. A lelki hajlékba igyekvő szülők és gyermekek azonban nem csak anyák napja miatt örvendezhettek Jubilate vasárnapján. A hívekkel teli istenházában dr. Fabiny Tamás püspök az Úr áldását kérte Bence Imrére, akit újra a Budai Egyházmegye esperesévé választottak, valamint az egyházmegye új felügyelőjére, ifj. dr. Fabiny Tiborra.

Az istentisztelet kezdetén az Útmutató heti igéjével köszöntötte a gyülekezet tagjait Balicza Iván budavári igazgató lelkész. Ezután a szószékról hangzott az ige. Jn 16,16–23 alapján tartott prédikációjában dr. Fabiny Tamás egyebek mellett arról szólt, hogy Jézus visszajöveteléig még lehetőségünk van arra, hogy kérdéseket tegyünk fel önmagunknak és Istennek. Sokszor a miértekre várunk feleletet, és elfeledkezünk arról, hogy helyesebb lenne inkább a „mi végre” kérdést föltenni. Ne azt kutassuk, mi történik velünk – emelte ki az igehirdető –, hanem hogy mi Isten célja az életünkkel. Rá figyeljünk, nála keressük a hiteles válaszokat.

Az úrvacsorás istentisztelet után ki-ki családias hangulatú állófogadáson gratulálhatott Bence Imrének, valamint ifj. dr. Fabiny Tibornak a kápolnában. Bence Imre 1998 óta munkálkodik a Budavári Evangélikus Egyházközségben, a Budai Egyházmegye esperesi tisztét 2003 óta tölti be. Az új felügyelő – aki Győri Józseftől vette át a szolgálatot – a Károli Gáspár Református Egyetem Hermeneutika Tanszékének tanszékvezető professzoraként, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatójaként dolgozik; ezenkívül betölti a Luther Szövetség, valamint az EBBE (Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület) világi elnöki tisztségét. Továbbá mivel levelező tagozaton elvégezte az Evangélikus Hittudományi Egyetemet, ifj. dr. Fabiny Tibor a budahegyvidéki gyülekezet felkérésének eleget téve négy éve Budakeszin szolgál.

GaZsu

Regionális hozzárendelés: Budavári Evangélikus Egyházközség