Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 20 - Dél-Romániában is segít a MÖSZ

Keresztutak

Dél-Romániában is segít a MÖSZ

Az árhullám magyarországi levonulása után a romániai területeken még mindig árvízi vészhelyzet van. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a dél-romániai súlyos árvízi helyzetet értékelve úgy döntött, hogy segélycsomagokkal támogatja a Dolj megyéből kitelepített árvízkárosultakat.

A szervezet munkatársai a helyszínen végzett felmérések alapján állítják össze a segélycsomagokat. Pillanatnyilag – a járványok és fertőzések elkerülése érdekében – személyes tisztálkodószerekre van a legnagyobb szükség a térségben. A hatszáz családi csomagból álló szállítmányt május 10-én osztották szét a munkatársak a leginkább károsult települések károsultjai között. A segélyprogram értéke kétmillió forint; ez a segélyszervezet e célra elkülönített tartalékkeretéből kerül felhasználásra.

Mint ismeretes, a MÖSZ az elmúlt hetekben számos magyarországi és délvidéki településen vitt az árvízkárosult családoknak összesen tízmillió forintot meghaladó értékben segélycsomagokat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is fogad pénzbeli támogatásokat árvízi munkájának támogatására a 11705008-20464565-ös adományszámlaszámon „Árvíz 2006” megjelöléssel.