Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 20 - Lúdláb torta

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre…

Lúdláb torta

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 18 dkg kristálycukor, 16 dkg liszt, ˝ csomag sütőpor, 8 evőkanál langyos víz. A töltelékhez: 4 dkg kakaó, ˝ l tej, 6 evőkanál liszt, 20 dkg porcukor, 25 dkg Rama margarin. A csokimázhoz: 5 dkg zsír vagy margarin, 10 dkg étcsokoládé.

A tészta elkészítése: 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet kanalanként keverjük a masszához. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. Forró sütőbe tesszük, aranysárgára sütjük.

A töltelék elkészítéséhez 2 dl tejben csomómentesen elkeverjük a 6 evőkanál lisztet. 3 dl tejet felforralunk, és csomómentesen elkeverjük benne az imént elkészített habarcsot. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a margarint, a porcukrot és a kakaót. A piskótára kenjük a krémet.

A krém tetejére csokimázat készítünk: felmelegítjük a zsírt vagy margarint, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Langyosra hűtjük, és ráfolyatjuk a krém tetejére.