Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 23 - Megbízottból megválasztott

Egyházunk egy-két hete

Megbízottból megválasztott

Másfél évvel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy Veczán Pálnak, a Borsod-Hevesi Egyházmegye esperesének halálát követően Sándor Frigyes lett a megbízott esperes. A két összevont zempléni közigazgatási megye tíz gyülekezetéből álló közösség a tisztújítás során hat évre bizalmat szavazott Sándor Frigyesnek.

Az immáron nem megbízott, hanem megválasztott esperes, valamint Gyuris Miklós egyházmegyei felügyelő iktatása május 27-én, az Északi Egyházkerület missziói napjának délutánján volt Miskolcon, a belvárosi evangélikus templomban. Az elnökség iktatását dr. Fabiny Tamás, az Északi Egyházkerület püspöke végezte Balázs Tibor sajókazai és dr. Barcza Béla hatvani nyugalmazott lelkész szolgálatával. A püspök Lukács evangéliuma 10. fejezetének a 2. és 17. verse alapján hirdette Isten igéjét.

„A gödöllői gyülekezetből indultam a lelkészi pályára. Ebben a kis közösségben megtanultam értékelni a keveset és a kicsit. Lelkészként Nyíregyházára, a kerület legnagyobb gyülekezetébe kerültem, majd Vanyarcon töltöttem közel tíz évet feleségemmel, Povazsanyecz Gyöngyivel. Itt sokat tanultam a nógrádi ember nyitottságából. Jelenleg a miskolc-belvárosi egyházközségben szolgálok. A szeretet himnusza előtt, az 1Kor 12,31-ben azt olvassuk: »Ezen felül megmutatom nektek a legkiválóbb utat.« Én ezt: a szeretet útját kívánom járni esperesként is” – foglalta össze röviden eddigi pályáját és vezetői programját Sándor Frigyes.

Az egyházmegyei elnökség másik tagja, Gyuris Miklós felügyelő gépészmérnöki munkája mellett aktív szerepet vállal a miskolc-belvárosi gyülekezetben; tíz éve presbiter. Felszólalásából megtudhattuk, hogy az egyházmegyében mindenek elé helyezi az ifjúsággal való törődést, a gyülekezeti életbe való integrálásukat. A közeljövőben az esperessel együtt végig szeretnék látogatni a gyülekezeteket, hogy megismerkedjenek az egyházközségi elnökségekkel. „Először a legtávolabbi, hatvani gyülekezetbe megyünk” – tett ígéretet a felügyelő.

H. H. O.

Regionális hozzárendelés: Miskolci Evangélikus Egyházközség