Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2006 - 24 - Evangélikus lelkész a Magyar Cserkészszövetség új elnöke

Keresztutak

Evangélikus lelkész a Magyar Cserkészszövetség új elnöke

Négyévenként esedékes tisztújító közgyűlését tartotta május 27-én Székesfehérvárott a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ). A Fejér Megyei Önkormányzat dísztermében 519, mandátumra jogosult tag jelent meg, hogy megválassza az országos elnökség öt új tagját. (Az MCSSZ alapszabálya értelmében a tisztújító közgyűlésen a tagságukat megerősítő, tiszti képesítéssel rendelkező cserkészek, illetve a cserkészcsapatok fenntartó testületeinek delegáltjai bírnak szavazati joggal.)

A szavazás során a tagok 367 érvényes szavazatot adtak le. A választás a következő eredménnyel zárult. Országos elnökké választották Buday Barnabás evangélikus lelkészt; az országos ügyvezető elnök dr. Henn Péter, az országos vezetőtiszt Solymosi Balázs, az országos főtitkár Vincze Orsolya, az országos gazdasági vezető pedig Kecskés Csaba lett.

Az újonnan megválasztott vezetők az elmúlt másfél év során kidolgozott programjuk megvalósítására tettek ígéretet, melynek főbb pontjai az alábbiak: egységes ifjúságnevelési koncepció kialakítása a cserkészmozgalom alapítója, Robert Baden-Powell, valamint a magyar nevelő elődök – többek között Sík Sándor, Teleki Pál és Karácsony Sándor – által kimunkált alapokra építkezve, korszerű módszertannal; a szövetségnek mint szolgáltató szervezetnek egyszerűbbé, átláthatóbbá tétele; illetve a belső (azaz a szervezeti, illetve az országos szint és a tagság közötti) és a külső kommunikáció javítása és megújítása, az együttműködés szemléletének mélyítése.

A program további részletei, illetve információ az új vezetőkről a www.cserkesz.hu/rankvaravilag honlapon olvashatók.

A Magyar Cserkészszövetség sajtószolgálata